Через ворожий терор України страждає енергосистема та мирні люди: де вночі лунали вибухи

У ніч на 6 травня російські окупанти атакували з північного напрямку 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136». Наші мобільні вогневі групи знищили 12 дронів у Сумській області. Цілю терористів стала енергосистема.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні сили ЗСУ та Укренерго.

Серед пошкодженої цивільної інфраструктури – високовольтний об'єкт НЕК «Укренерго». Без електроенергії та води залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів. Завдяки злагодженим та професійним діям аварійних служб, енергетиків, вночі електропостачання у постраждалих районах, та частково у місті Суми було відновлено. Роботи тривають.

"Аварійно-відновлювальні роботи розпочались одразу після відбою тривоги. Ремонтні бригади «Укренерго» працюють над поетапним відновленням енергопостачання споживачів", – повідомили в НЕК.

В екстреному порядку було скликано комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в ході якої ухвалені рішення щодо відновлення роботи об'єктів критичної інфраструктури за рахунок аварійних джерел живлення.

"Водопостачання та лікарні будуть забезпечені резервним живленням в повному обсязі. Також, в місті розгортаються пункти незламності", – проінформували в ОВА.

Не припиняє ворог атак і на енергооб’єкти Харківщини. Вчора ввечері дією захисту вимикалось обладнання місцевого обленерго. Більшу його частину вже повернуто в роботу, але повному відновленню енергопостачання заважають бойові дії поряд з об’єктами енергетичної інфраструктури. Ремонтні роботи проводяться залежно від безпекової ситуації.

14:20 м. Харків. Внаслідок обстрілу КАБ по Шевченківському та Київському районах міста пошкоджено 14 багатоквартирних будинків, 3 автомобіля, медзаклад, гуртожиток, офісна будівля, 8 приватних будинків, гаражі, кафе, зруйновано 3 приватні будинки — постраждали 16 людей.

15:25 зс рф с. Моначинівка Купʼянського району. Внаслідок ворожого обстрілу КАБ пошкоджено щонайменше 15 житлових будинків. Постраждали двоє чоловіків 34 та 66 років. Загинула 88-річна жінка.

Цієї ночі на Харківщині ворог знову завдав авіаудару, постраждали мирні люди Влучання авіабомб зафіксовані у центральній частині селища Золочів, там пошкоджені житлові та адміністративні будівлі, а також навчальний заклад. Сталося 2 пожежі – горів житловий будинок та будівля котельні. Рятувальники оперативно ліквідували пожежу. За попередніми даними в результаті обстрілу постраждала жінка.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment